Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

A búzatáblán kialakult rejtélyes minták mögött sokan természetfeletti jelenséget sejtenek, bár legtöbbször bebizonyosodik róluk, hogy csínytevés eredményei. Vajon hogyan és miért jönnek létre?

 

Egyre többen gondolják azt, hogy földönkívüli civilizációk használják bolygónk kies mezeit leszállópályának. Minden jel erre utal – hangoztatják az ufókutatók –, hiszen ilyen bonyolult alakzatokat emberi kéz nem hozhat létre. Nem is beszélve a jelenségek köré szövődő történetekről, melyeket általában a bulvársajtó indít útjukra, majd előbb-utóbb szinte mindegyikről bebizonyosodik, hogy kacsa. Talán nem véletlen, hogy a gabonakör definíciója így szól: búzatáblán letaposott kör vagy kialakított geometriai minta, melynek eredete ismeretlen. Művészettörténészek szerint már az őskorból is maradtak ránk gabonaköröket ábrázoló rajzok. Az első írásos emlék 1678-ból származik, amikor egy farmer a földjén észlelte a jelenséget, aminek következtében tönkre is ment anyagilag. Akkoriban úgy gondolták, hogy ez csak Lucifer műve lehet, ezért a Kaszáló Ördög nevet kapta, ugyanis éjszaka fényességet láttak a környéken, másnap reggelre pedig valaki lekaszálta az összes búzát.

 

 

A gabonatáblákon a semmiből megjelenő köralakzatok ma is épp oly titokzatosak, mint úgy 300 éve, amikor elsőként fedeztek fel ilyet a Ley-vonalak mentén. Azóta megjelentek már jégen, hóban, homokban is. Természetesen akadnak, akik természetfeletti jelenséget sejtenek e rejtély mögött, még akkor is, ha némelyikükről már bebizonyosodott, csupán csínytevés, rossz tréfa szüleménye volt. A racionális igazság eddig rejtve maradt. A gyönyörű körformák rejtvénye még megfejtésre vár. Előfordultak már spirális alakban, egyesével, párban, gyűrűsen, sőt, ötvözve geometriai alakzatokkal, még összetett formákban is. Az utóbbi időben a motívumok kezdenek egyre bonyolultabbá válni.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать fifa 15 moddingway

(garneuSwer, 2018.03.23 01:16)

Извините, что я Вас прерываю, мне тоже хотелось бы высказать своё мнение.

---
Ваше сообщение, просто прелесть fifa 15 xbox скачать торрент, fifa 15 рпл скачать торрент или <a href=http://15fifa.ru/skachat-patchi-fifa-15/34-mod-fifa-15-fifa-15-10-rus-eng.html>fifa 15 creation master 15 скачать</a> скачать fifa 15 на андроид много денег

csak egy tipp

(Laci, 2010.02.19 15:39)

Mostanában,szárnyra inditottam egy érdekes elméletemet...nem,nem ablikknek dolgozom:)
Úgygondolom,mivel anno mi matematikai jelekkel üzentünk,nyugodtan meglehetne próbálni,ugyanilyen jelekként értelmezni a gabona köröket,motivumokat,és leforditani...de mivel ehez nem értek,így csak hiresztelem öz ötletet.
Üdv.

anoním

(anonim, 2010.02.01 15:47)

érdekes

angelinamerline.mlap.hu

(angelinamerline, 2009.12.07 15:49)

Ha igazi és kézzel fogható köröket szeretnél látni és még most is van ,akkor kukkants be a fentebb leírt lapra.Tetszik az oldal.üdv

 

 

Profilkép


Képgaléria


"Facebook"


google
Archívum

Naptár
<< Június / 2021 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 1651829
Hónap: 6283
Nap: 265