Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezernyi gyurmavirág

Egy különleges, sütheő gyurmából, a millefioriból készítettünk színesebbnél színesebb tárgyakat: ékszereket, tálkát és szélcsengőt. Egyediségüket a hihetetlenül finom minták adják.

 

A sokféle romantikus virágmintával kapható gyurma szinte adta magát, hogy ékszereket álmodjunk meg belőle. A kollekcióban egy termetes gyöngyökből álló karkötő;, egy hozzáillő fülbevaló és egy gyurmaszeletből kreált gyű;rűtalálható – valamennyi igazi nyári viselet. A millefiori remekül kombinálható a különféle ékszeralapokkal, így a lehetőségeink szinte végtelenek.  

 

 

A millefiori cizellált mintáihoz jól illenek a vékony, ezüstös drótokból sző;tt kiegészíő;k és a finom hangon megcsendülő fémpálcák. Ezért választottuk a fémcsipkés virágdíszeket a szélcsengő alapjául, amelyekre vékony ékszerdróttal rögzítettük a néhány helyen átszúrt gyurmakorongokat.

Ha az azonos vastagságúra felszeletelt millefiori korongokat még sütés elő;tt szorosan egymás mellé tesszük, és ujjainkkal gondosan egymáshoz nyomkodjuk, akkor egy szinte egybefüggő felületet tudunk létrehozni. Ezután égethetjük ki a gyurmát. Ezzel a módszerrel készült a tálka.

 A millefiori ugyanúgy használható, mint bármilyen más kiégethető gyurma. Csak arra kell gondosan ügyelni, hogy az aprólékos minták ne torzuljanak el a formára alakítás közben. Ez viszont gyorsan kitapasztalható, amint kézbe vesszük az anyagot.

 

A gyurma másfél centiméter átmérőjű rudakban kapható, melyeket sokféle árnyalatból, számtalan virágvariációban préselnek össze.

 Kiégetése is azonos a süthető; gyurmáéval: 130-140 fokra elő;melegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készülnek el a darabok. Utána hagyjuk a sütő;ben kihűlni, ekkorra szilárdulnak meg tökéletesen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nemesnádudvar Csávolyi 39

(Kiss István, 2011.02.23 15:28)

szeretnék egy szélcsengöt

ispan.zoltan@gmail.com

(Ispán Zoltán, 2009.09.03 11:25)

Kezeit csókolom!Gyönyörűek a millefiori ékszerei,amennyiben lehet belőlük vásárolni kérnék szépen vissza jelzést.Köszönettel:Ispán Zoltán Tel.:06 20 327 35 70

 

 

Profilkép


Képgaléria


"Facebook"


google
Archívum

Naptár
<< Június / 2021 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 1662071
Hónap: 6691
Nap: 181